Facebook Twitter Skype Grup a Google  

Clàssic 3 Comarques

CLÀSSIC 3 COMARQUES
7 setembre 2013

Formulari d'inscripció

Informació

Plànol tram de calibrat

Només falten

per al tancament d'inscripcions


Informacions a través de Twitter: #classicreg

Dissabte 7 de setembre de 2013
BALSARENY, SORTIDA I ARRIBADA DEL CLÀSSIC 3 COMARQUES

Alerta! Tancament d'inscripcions dimarts 3 de setembre

Clàssic 3 Comarques 2013

El dissabte 7 de setembre, Balsareny (Bages) tornarà a ser el centre del Clàssic 3 Comarques del Moto Club Manresa.

Aquest any però, tant per la situació econòmica que estem vivint com pel pel propi tarannà de participants, organitzadors, campionat i federació, s'ha volgut fer un nou plantejament de la prova.

A continuació passem a relacionar els nous aspectes del Clàssic 3 Comarques 2013:

RECORREGUT
S'ha escurçat el recorregut per tal que es pugui fer en un matí. L'itinerari està dividit en dos bucles que s'han de fer dues vegades cadascú passant pel lloc de sortida/arribada situat com ha sigut habitual els darrers anys a la població de Balsareny (Bages).
Cada una de les dues seccions tindrà 92 Km, fent un total de 184 Km. al final de la prova.

Esquema Trams Clàssic 3 Comarques

 

TRAMS
Tal com es pot veure en l'esquema anterior, a la sortida del Bucle 1 des de Balsareny, hi haurà un tram d'enllaç fins arribar a la sortida del primer tram de regularitat amb mitjana imposada. Al punt exacte on acabarà en tram de regularitat imposada, serà el punt d'inici del tram a calcar. Com és conegut, els temps marcats en la primera passada pel tram a calcar, són els que marquen els temps teòrics de la segona passada i la diferència entre la primera passada i la segona és el què establirà les penalitzacions.
A l'acabar aquest tram a calcar, hi haurà un petit tram d'enllaç fins arribar a Balsareny.
A l'hora que s'haurà calculat en el Carnet de Ruta, cada participant iniciarà el Bucle 2 amb el mateix funcionament que el Bucle 1 i s'arribarà de nou a Balsareny.
A continuació i a l'hora calculada en el Carnet de Ruta, s'iniciarà la segona volta als dos bucles per acabar de nou a Balsareny.
En les classificacions podrem veure quins participants són els especialistes en regularitat imposada i quins ho són en els trams a calcar.

AUTOSORTIDES
Els trams de regularitat i també els trams a calcar, s'inicien en el punt indicat en el Road Book i en tots els casos serà pel sistema d'autosortida, a l'hora i minut que s'haurà d'haver calculat en el Carnet de Ruta, és a dir, sense que hagi cap persona de l'organització que controli la sortida.
Els participants són els únics responsables del càlcul de la seva hora de sortida.
En el Carnet de Ruta s'indicarà els punts de autosortida de cadascun dels trams de regularitat i els controls horaris on ens han de marcar l'hora de pas.
El Carnet de Ruta indicarà l'hora de sortida del participant a l'inici de la prova. En funció d'això cada participant haurà de calcular l'hora d'autosortida en cada tram de regularitat i l'hora de pas pels controls horaris.
La separació entre els participants en les sortides serà d'1 minut.

ROAD BOOK
El Road Book s'enviarà com a més tard, el dimecres dia 4 a les 21 hores per correu electrònic en format PDF. Els que el vulguin comprar en paper a les Verificacions Administratives, ho hauran de comunicar abans del dimecres al Moto Club Manresa.

CATEGORIA SENSE APARELLS I TROFEUS
Degut a l'escassetat de participants en alguna de les categories, s'han unit a nivell de trofeus les categories E i F i d'altra banda, la H i I.
S'ha creat la categoria Gentleman per a participants que no portin aparells i s'ha establert un barem de trofeus en funció dels inscrits a cada categoria, tal com indica el Reglament Particular en l'Art. 4.

INSCRIPCIÓ I DINAR
L'import de les inscripcions és el que ha tingut una minva més important, establint-se en 65 Euros per als equips de cotxes i 50 Euros per als equips de motos.
Cal fer esment però que el dinar no està inclòs en l'import de la inscripció i s'haurà de sol·licitar a abonar a banda.

HORARIS
Els horaris també és un dels aspectes que ha canviat de l'habitual per aquesta prova. Les verificacions s'iniciaran a les 8 del matí, per tal que a les 9:30h prengui la sortida el primer participant.

SISTEMA DE CRONOMETRATGE
El sistema de cronometratge també ha estat un dels punts que ha canviat.
L'empresa ITERIA Race Control (http://www.iteriarc.com/) que cronometra amb el sistema de GPS ha preparat més de 50 punts de control.

TANCAMENT D'INSCRIPCIONS
Queden pocs dies per al tancament de les inscripcions. Afanyeu-vos a omplir i enviar el formulari d'inscripció al Moto Club Manresa.

 

MOTO CLUB MANRESA

 

________________________________________________________

 

 

 
Blunik
Trilogi